منتدى ل ساندوسا و تسنيما


    طريقة عمل الجيلى بالقشطة

    شاطر
    avatar
    المديرة ساندوسا
    Admin

    المساهمات : 81
    تاريخ التسجيل : 02/02/2011
    العمر : 20

    طريقة عمل الجيلى بالقشطة

    مُساهمة  المديرة ساندوسا في الجمعة فبراير 04, 2011 4:01 am

    المقادير:

    *ثلاث او اربع بكيت جلي بألوان مختلفة
    * علبة قشطة التاج واحدة
    * زبدة
    * كاس متوسط الحجم (هنا نقطة خطيرة كمية الماء مهمة جدااا في نجاح الطبخة لانك لو اضفتي زيادة ماء ممكن تخرب طبختك)
    الطريقة:

    ضعي في الخلاط المقادير التالية( ملعقة كبيرة قشطة +ملعقة كبيرة زبدة +بكيت جلي (لون احمر) + الماء الدافيء في الكاس المتوسط اللي قلت لكم)
    اخلطيهم جيدااا بعد تجانس الخليط اسكبيه في صنية بايركس (ممكن صينية عادية) ثم ضعيه في الفرايزر حتى يتجمد
    كرري نفس الخطوات السابقة بس مع اللون الاصفر من الجلي ثم اسكبيه بهدوء فوق الخليط السابق اللي تجمد طبعا
    وادخليه الفريزر مرة ثانية حتى تتجمد الطبقة الثانية
    وهكذا كرري الخطوات حتى تنتهي الكمية
    تحصلي في النهاية على طبقات من الجلي الملون والصينيةالبايركس تخلي الالوان توضح ممكن تزينيها بدريم ويب
    وببعض الحركات على طريقتك الخاصة ممكن تقطعيها

      الوقت/التاريخ الآن هو الأحد أكتوبر 22, 2017 11:51 pm